Molitvom odrješenja, polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu te Svetom misom za domovinu, proslavljen je Dan državnosti.

Molitvom odrješenja, polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu te Svetom misom za domovinu, proslavljen je Dan državnosti. Molitvu odrješenja za sve poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu predvodio je župni vikar fra Antonio Mravak. Uz branitelje, predstavnike braniteljskih udruga, roditelje i udovice te djecu poginulih branitelja u molitvi i na polaganju vijenaca sudjelovali su predstavnici gradskih vlasti i političkih stranaka. Ovaj sveti dan za Domovinu i zahvala hrvatskim braniteljima iz Sinja i Cetinske krajine ostao je zasjenjen incidentom koji se dogodio za vrijeme polaganja vijenaca. 

Svetu misu u crkvi Gospe Sinjske predvodio je gvardijan fra Petar Klapež uz koncelebraciju fra Gabrijela Jurišića, fra Pavla Vučkovića, fra Bože Norca - Kljaje, fra Luke Norca - Keve, fra Joze Zrnčića, fra Frane Pupića i fra Antonia Mravka. U propovijedi gvardijan je naglasio potrebu zahvalnosti za Domovinu koju su sanjale generacije hrvatskog naroda a koja je ostvarena žrtvom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Preko mise pjevao je Mješoviti zbor Župe i Svetišta Gospe Sinjske pod vodstvom fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.