Uoči nedjelje Dobrog pastira u Crkvi Gospe Sinjske u subotu 16. travnja, održan je molitveni susret za nova duhovna zvanja. Na molitvi su sudjelovali franjevački sjemeništarci s odgojiteljima, časne sestre i predstavnici molitvenih župnih zajednica.

Molitva za zvanja

Molitvu je predvodio župni vikar i provincijski promicatelj duhovnih zvanja fra Antonio Mravak, a cijeli susret su animirali članove Zajednice mladih. Ovo je bila prigoda da zahvalimo Bogu za dar duhovnih zvanja koja su u novije vrijeme ponikla iz Župe Gospe Sinjske kao i za sve svećenike, redovnike i redovnice u ovoj župnoj zajednici. 

Dobri pastir

Danas u Franjevačkom sjemeništu u Sinju živi 12 sjemeništaraca. Župa Gospe Sinjske ima 7- icu kandidata u odgojnim zavodima: đakona fra Antu Bešlića. Iz župe je sjemeništarac - Stipe Buljan (3. r.), novak u novicijatu u Asizu - fra Željko Barać, 3-ica franjevačkih bogoslova na studiju u Splitu - fra Dani Čulo, fra Milan Sladoja i fra Tino Čatlak te bogoslov u Neokatekumenskom sjemeništu Redemptoris Mater u Jeruzalemu - Boško Čatlak. Pratimo ih u svojim molitvama i molimo da iz naše zajednice i dalje bude mladića i djevojaka koji će hrabro krenuti putem duhovnog poziva.