Velika subota Sinj 02

Vazmeno bdijenje (26. ožujka 2016.) u crkvi Gospe Sinjske započelo je u 19 sati. Obrede je predvodio župnik fra Ante Bilokapić. Sveta vazmena noć započela je liturgijom svjetla. Nakon ophoda s uskrsnom svijećom, koja je simbol uskrslog Krista, đakon fra Dujo Jukić otpjevao je Vazmeni hvalospjev "Exultet".

 

Drugi dio obreda Vazmene noći je Služba riječi. Čitanja iz Starog zavjeta čitali su predstavnici župnih molitvenih zajednica. Neposredno prije poslanice Rimljanima župnik fra Ante je zapjevao "Slavu" i tada su ponovno zazvonila zvona u crkvi i na zvoniku Gospe Sinjske. Služba riječi je završila evanđeljem i prigodnom homilijom koju je održao O. župnik. Nakon homilije uslijedilo je treći dio obreda - Krsna služba: blagoslov vode i obnova krsnih obećanja. Vrhunac cijelog Vazmenog bdjenja je Euharistijska služba jer očituje njegovo pravo značenje: s Kristom priječi iz smrti u život. Poslije svečanog blagoslova uslijedio je blagoslov uskrsnih jela.

 

Velika subota Sinj 14

U obredima je uz župnika fra Antu Bilokapića sudjelovao i gvardijan fra Petar Klapež te još osmorica svećenika i đakon fra Dujo Jukić. Liturgijsko pjevanje je animirao Mješoviti zbor Župe i Svetišta pod vodstvom fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.

Velika subota Sinj 30

Na svetkovinu Uskrsa svete mise u crkvi Gospe Sinjske slavljene su po nedjeljnom raspredu.