Veliki petak Sinj 06

Sinjski župnik fra Ante Bilokapić predvodio je na Veliki petak 25. ožujka u crkvi Gospe Sinjske obrede Muke Gospodnje. Uz župnika u obredima je sudjelovao i gvardijan fra Petar Klapež, župni vikar fra Antonio Mravak, đakon fra Dujo Jukić, ministranti, alkari i alkarski momci te mnoštvo vjernika. Vjernici koji nisu mogli biti u crkvi u samostanskom klaustru preko videozida su pratili obrede. Muku po Ivanu pjevao je fra Antonio Mravak, Isusove riječi fra Dujo Jukić. Ostele uloge u Muci pjevali su članovi Mješovitog zbora a ulogu Pilata imao je dugogodišnji pjevač Stanko Župić. Nakon izvještaja o Muci Kristovoj prigodnu propovijed održao je gvardijan fra Petar Klapež.

Veliki petak Sinj 26

 

Nakon propovijedi uslijedilo je klanjanje križu, za vrijeme kojeg je Mješoviti zbor pod vodstvom fra Jure Župića i s. Jelene Mijić pjevao korizmene napjeve što je doprinijelo snažnom iskustvu sjedinjenja s Isusovom patnjom. Poslije svete pričesti upriličena je procesija s Presvetim Oltarskim sakramentom ulicama Sinja. Mnoštvo vjernika sudjelovalo je u molitvi i pjesmi.

Veliki petak Sinj 48

 

Molitvu i meditativne tekstove je predvodio župni vikar i duhovnik sjemeništaraca fra Stipe Šušnjara. U molitvi i čitanju tekstova sudjelovali su framaši Antonela Vrlić i Nedo Knezović. Povratkom u crkvu Mješoviti zbor je ispjevao stari sinjski napjev Ispovidite se, potom je župnik fra Ante Bilokapić s Presvetim udijelio blagoslov u crkvi. Nakon blagoslova vjernici su se u tišini zadržali u molitvi a potom se uputili svojim kućama.

Više fotografija - Facebook stranica Župe i Svetišta